KAYSERİ / TOMARZA - Tomarza Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Tomarza İmam Hatip Lisesi 1 Ocak 1978 yılında geçici bir binada eğitim öğretime açılmış, Şuan ki binamızın temeli ise 1979 yılında Tomarza İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından atılmıştır. 1986 yılına kadar tamamı vatandaş katkısı ile tip proje olarak yaptırılmış ve tamamlanmıştır. 1982 yılında ise T.C. Diyanet vakfına İmam Hatip Lisesi dışında başka bir amaçla kullanılmamak üzere devredilmiştir. 4500 m2 arsa ile tapusu T.C. Diyanet Vakfındadır.

Başlangıçta sobalı olan binamız 1987 yılında kömürlü kalorifer sistemiyle donatılmıştır. 2002 yılında 1. ve 2. kat, 2011 yılında ise tüm bina pencereleri pimapen olarak değiştirilmiştir.

Binada herhangi yapısal bir değişiklik yapılmamıştır. Öğretim binasına ilaveten 1992 yılında 6 adet lojman ve 150 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yaptırılmış, yeni bina ile birlikte eğitim öğretim binası fuel oil yakıtlı merkezi kalorifer sistemine bağlanmıştır. 2008 yılında kalorifer sistemi tekrar kömürlü sisteme çevrilmiştir. Ek tatbikat camii yaptırılmıştır.

1994 yılında dernek marifeti ve vatandaş katkısı ile zemin kat yemekhane olarak kullanılmak üzere 5 katlı ek öğretim binası müstakil fuel oil kaloriferli olarak yaptırılmış, 2009 yılında kalorifer sistemi yenilenerek kömürlü sisteme çevrilmiştir. Yapılan ek binanın depreme dirençsiz olduğunun tespit edilmesiyle 2012 yılında vakıf adına İlçe Müftülüğü tarafından yıktırılmıştır.

2016 yılında ise okul idaresi ve hizmetlilerinin gayretiyle okumuza zemin kattaki iki sınıfın birleştirilmesi suretiyle çok amaçlı bir salon kazandırılmıştır.

Tüm sınıflara Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta montajı yapılmış, öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.

Kurum binamızda faaliyette bulunan herhangi başka bir kurum veya birim bulunmamaktadır.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bahçesine halı saha yapılmış olup okulumuz pansiyonunda da çok amaçlı spor salonu ve güreş salonu açılmıştır.

Yayın: 19.05.2020 - Güncelleme: 19.05.2020 14:51 - Görüntülenme: 799